Wij vragen

Ben je iemand die anderen graag een leuke tijd bezorgd? Heb je de visie dat geluk in de kleine dingen zit en wil je graag iets voor een ander betekenen? Dan is de vrijwilligersfunctie maatje zeker iets voor jou!

Voor Julia* (15) zijn we op zoek naar een maatje. Julia heeft een diagnose rondom ASS en verblijft één nacht per week op een woongroep van Combinatie Jeugdzorg in Veldhoven. Als maatje ben je een dagdeel per week/per twee weken aanwezig en onderneem je activiteiten met Julia. Belangrijkste uitgangspunt is dat jullie beide plezier hebben en samen, ontspannende, alledaagse dingen doen. Je bent iemand die zonder oordeel luistert en iemand bij wie Julia haar ei kwijt kan.

Op dit moment heeft Julia weinig contacten. Door plezier te maken en er voor haar te zijn geef je Julia haar zelfvertrouwen terug zodat ze haar eigen contacten kan opbouwen. Julia vindt het leuk om naar de bioscoop te gaan of te gaan winkelen. Je bent geen hulpverlener, je hoeft niet alles op te lossen. Het is vooral belangrijk dat je er voor Julia bent en dat je haar stimuleert om dingen te ondernemen. Op die manier kun je voor Julia het verschil maken.

Wie ben jij?

Voor Julia zijn wij op zoek naar een vrouw van 25 jaar of ouder. Je kunt goed luisteren en je weet op een goede manier bij Julia aan te sluiten. Je bent iemand met veel geduld, want een band opbouwen met Julia kost tijd. Menselijkheid en gelijkwaardigheid staan hierbij centraal. Samen lachen, plezier hebben, aandacht, tijd en begrip.

Bekijk ook eens onze andere vrijwilligersfuncties. Wij zijn namelijk op zoek naar een fietsenmaker en chauffeur!

Ons aanbod

Combinatie Jeugdzorg helpt kinderen, jongeren en hun gezinnen bij complexe vragen over opvoeden en opgroeien. Onze behandeling is gericht op het gezin en de naaste omgeving van het gezin. Samen werken we zoveel mogelijk in de thuissituatie, waar nodig gecombineerd met hulp op een van onze locaties. Ook is (tijdelijke) opvang mogelijk in een pleeggezin of gezinshuis.

Wij gunnen elk kind een thuis & toekomst. Samen met het gezin zoeken we naar oplossingen die een stevige basis vormen om samen verder te gaan, nu en in de toekomst.

Onze organisatie werkt vooral in Zuidoost-Brabant en Midden-Limburg. We hebben hoofdlocaties in Eindhoven, Helmond, Veldhoven en Heibloem en ongeveer 30 kleinere locaties verspreid over de regio. Ook onze circa 450 pleeggezinnen wonen vooral in deze regio. Kijk voor meer informatie ook eens op onze website: https://www.combinatiejeugdzorg.nl/.

We bieden je als vrijwilliger bij Combinatie Jeugdzorg een zinvolle besteding van je tijd, goede begeleiding, fijne samenwerking en een onkostenvergoeding.

Deze vacature is verlopen

Vorige Volgende